Techniek

Techniek is fascinerend. Houd eens een smartphone van nu bij een oude draaischijftelefoon van vroeger. Kun je dat plaatsen? Hoe hard de ontwikkelingen gegaan zijn in de afgelopen decennia. En hoe dat in de toekomst nog veel rapper zal gaan!

We zijn sterk afhankelijk van techniek geworden. Zo sterk, dat we ons niet meer voor kunnen stellen wat we zouden moeten zonder.
Wat als de accu van je smartphone leeg is? Of als de stroom uitvalt? Kunnen we ons nog vermaken met alleen een kaarsje aan als we geen elektriciteit hebben? Liggen de winkelschappen nog wel gevuld als de computers in fabrieken en  logistieke centra spanningsloos zijn?
Misschien klinkt bovenstaande als een doemscenario, maar soms kan het goed zijn om na te denken over het feit dat datgene wat we vanzelfsprekend vinden, niet altijd vanzelfsprekend ís.

Er zijn vele disciplines in de techniek.
Hoe werken apparaten? Is het nog te snappen? Ben je geïnteresseerd in techniek?
Wel eens ergens een beamer zien staan? Wel eens afgevraagd hoe zo’n apparaat in elkaar zit en hoe dat werkt? Kijk dan verder op deze site bij “beamers”. Een mini-inkijkje. Veel plezier.